sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Kuulumisia Melbournesta


Melkein 7 viikkoa Australiaa takana, hullua. Täällä on ollut aurinkoista ja +30 astetta viime päivinä. Ihanaa juoda aamukahvi ja syödä lounas auringossa kaikessa hiljaisuudessa ennen töitä. Oon nyt päässyt tekemään pari vuoroa sellaisessa kivassa kreikkalaisessa kahvilassa. Kaupungilla on söpöjä pikkukatuja ja markkinoita joita on kiva kierellä vapaapäivinä. Rannalla on myös kiva viettää aikaa ja joku päivä vielä nousen laudan päälle surffaamaan. Yöelämä on hullua, ihan omaa luokkaansa. Sellaista perus aussiunelmaa elämä täällä, you know:)   
   Ainoa vaan että kahvi jota juon on pikakahvia, lounas koostuu nuudeleista ja pakastevihanneksista ja mun ja Saaran taloudessa on tasan yks kertakäyttömuki, -lusikka, -haarukka ja -lautanen. Kahvila johon pääsin on aina ihan täynnä ja 2,5km kävelymatka töihin helteellä ei ole ihan niin freesiä kuin kuvittelisi. Kaupunki on aina ihan täynnä ihmisiä ja välillä kulkeminen tuhansien aasialaisten keskellä saa kyseenalaistamaan sitä että oletko Kiinassa vai Australiassa. (Ja ei, en ole rasisti). Rannalle pääsee silloin kun on sääolosuhteet hyvät ja aikaa ja vaivaa raahautua sinne - rantoja ei ole joka nurkan takana. Surffaaminen täällä melbournessa ei ole ihan idyllistä sillä aallot ei ole tarpeeksi vahvoja. Yöelämä täällä tosin on ihan omaa luokkaansa! Monet miespuoliset henkilöt tanssii jopa paremmin kuin naiset! 

   Elämä ei ole mitään luksusta mutta sitä en odottanutkaan. Tavallista elämää eri maisemissa. Samat huolet ja murheet mm. Rahasta, suhteista ja muista seuraa sinne minne meneekään, kyseessä ei kuitenkaan ole mikään kahden viikon lomamatka. Täällä oon tajunnut että elämä ei voi koko ajan olla ruusuilla tanssimista vaan pitää kerätä niitä pieniä hyviä hetkiä ja pysyä positiivisena mitä ikinä tuleekaan eteen. Kaikesta huolimatta oon onnellinen täällä. :) 

Muutenkin koko reissu on mennyt iiihan eri tavalla kuin olin alun perin suunnitellut. Muutama tietääkin syyn miksi alunperin halusin edes tulla koko Australiaan mutta tässä tiivistelmä:

Tapasin Lontoossa aussimiehen, rakastuin ja mun piti joulukuussa olla onnellisesti kyseisen tyypin kainalossa - Brisbanessa. 
   Valitettavasti en kuitenkaan ole Disney-prinsessa eikä mun elämä ole B-luokan Hollywood elokuvaa joten tämä tarina ei päättynyt niin onnellisesti kuin olin kuvitellut. Suunnitelmat meni siis uusiksi ja luojan kiitos Saara oli lähdössä tänne päin joka tapauksessa. Lippu Melbourneen ja menoksi. Voin vaan todeta että onneksi kävi näin.

Rahat vaan alkaa olemaan aika finaalissa mikä oli ihan odotettavaa matkabudjettia tehdessä. Onhan tässä jo hetki eletty kalliissa maassa ilman tuloja. 
   Onneksi ollaan molemmat löydetty väliaikaiset työpaikat, mä kahvilasta ja Saara cocktailbaarista - kaiken lisäksi vielä samalta kadulta!     

Nyt vaan rahaa tahkoamaan että pääsee uusin seikkailuihin ja reissuihin! Saan nimittäin ihanan Katjan tänne melkein kuukaudeksi myöhemmin keväällä ja Sydneyssä pitäisi pyörähtää moikkaamassa kavereita jotka tapasin Lontoossa viime vuonna. Palataan xx 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti