keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Crazy times

Kuukausi siitä kun jätettiin Suomi taaksemme ja sen kunniaksi ajattelin tulla vähän kertomaan kuulumisia. Moi Äiti!    
   Ihan uskomattoman paljon on kerennyt tällä aikavälillä tapahtumaan ja hetkeäkään en kadu päätöstä lähteä! 

Matka Milanon ja Hongkongin kautta Bangkokiin sujui hyvin ja jouluaattoa tuli juhlittua niin kanadalaisten, saksalaisten kuin hollantilaistenkin kanssa. Kierreltiin ihan kivasti ympäriinsä vaikka tultiinkin Saaran kanssa siihen tulokseen että ollaan maailman huonoimpia turisteja, sillä noi nähtävyydet ei oikein oo meidän alaa - museot sun muut. Ens kerralla pitää muistaa ottaa kengät pois jalasta ja peittää olkapäät ennen pyhään paikkaan astumista. Ihan kivoja temppeleitä kuitenkin. :D Eksyttiin myös katsomaan Ping Pong-showta ja tuskin eksytään uudestaan. Don't go there. Just. Don't.
Turisti Hongkongissa.
 Jouluaatto Bangkokissa.

Joulupäivänä oli tarkoitus siirtyä Hua Hiniin mutta saatiinkin halvat liput Melbourneen samalle päivälle joten päätettiin skipata Thaimaa ja lähteä suoraan Australiaan. Mua ei kuitenkaan päästetty lentämään koska mun passista puuttui tyhjä sivu. Perkele. Thaimaan maahanmuutto eväs multa luvan lentää ja jouduin viettämään neljä ylimääräistä päivää Bangkokissa. Neljään päivään mahtui niin paljon itkua, kuumetta kuin ruokamyrkytystäkin että tuskin koskaan tuun unohtaa sitä reissua. :D monta Chang-kaljaa tuli kumottua siihen ahdinkoon mutta tulipahan koettua ensimmäinen yö lentokentän lattialla ja muutenkin yksinolo Thaimaan pimeillä kaduilla. Uusi passi ja lentolippu kourassa meikäläinen saapui Malesian kautta Australiaan 29.12. 
Iloisena lentokentän lattialla.

Kuvassa kahden euron ruokamyrkytys

Saavuin Melbourneen yöllä ja muutaman tunnin yöunien jälkeen lähdettiin telttailemaan kirjaimellisesti keskelle ei mitään. 3,5 tunnin ajomatka Melbounesta paikkaan nimeltä Cobram. Meitä oli siellä noin 30 ihmistä ja uusi vuosi vaihtui ihan huikeissa maisemissa joen äärellä. Nuotiot, ilotulitukset ja pahasti palanut iho. :-) 

Uuden vuoden jälkeen palattiin takaisin kaupunkiin: hommattiin puhelinnumerot, pankkitilit, tax file-numerot ja saatiin jopa vuokrattua pieni huoneisto. Kaikki on siis aikalailla töitä vaille valmista. :) 
   Ennen kaikkea ollaan vietetty aikaa ihan uskomattomien ihmisten kanssa ja koettu Melbournen kulttuuria. Melbourne ei ole ihan hirveän tyypillinen aussikaupunki sillä täällä säätilat pomppii ihan laidasta laitaan: joinakin päivinä on sateista +17 ja sitten taas seuraavana päivänä sattaa olla täys aurinko ja +42. Monet paikallisetkin on sanonu että täällä voi kokea neljä vuodenaikaa yhdessä päivässä. Lol.
Uusia ihmisiä tapaa lähes päivittäin ja juhlilta ei oikein edes voi välttyä : koko ajan on synttäreitä, bbq-bileitä, illanistujaisia, kissanristiäisiä jne. 
Omien kokemusten pohjalta Melbourne on tosi hyvä paikka meidän ikäisille lapsille ja aina löytyy jotain uutta. Toistaiseksi ollaan siis jäämässä Melbourneen ainakin hetkeksi. Onhan tässä kuitenkin 11 kuukautta aikaa siirtyä toiseen kaupunkiin tai osavaltioon. 

Täällä kaikki siis hyvin, voit nukkua yösi rauhassa Äiti. :-) Palataan asiaan kun on taas jotain kerrottavaa! 

-J

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti