maanantai 28. heinäkuuta 2014

kuulumisia Lontoosta ja kotiinpaluu

Viime kirjoituksesta onkin kulunut jo pieni tovi ja kuluneen 2 kuukauden aikana on tapahtunut vaikka mitä! Mun läppäri on suomessa, joten kirjoittelu kännykällä on tuntunut kauheen työläältä:D Varsinkin nyt kun mun käytössä on vanhanmallinen samsung.

Tiivistettynä: Valmistuin ylioppilaaksi, pakkasin laukun ja matkasin Lontooseen,  aloitin au pair-työt, jouduin jättämään työn, asuin hostellissa, löysin uuden au pair-perheen ja aloitin työt uudelleen. Täällä siis ollaan au pairina Mill Hill-nimisellä alueella pohjois-lontoossa.

Oon kokenut niin hyvää kuin huonoakin ja tää on todellakin ollut seikkailu. Ensimmäinen työ päättyi syystä ja toisesta ja yhtäkkiä olinkin kadulla kolmen laukun kanssa ilman päämäärää tai suunnitelmaa. Se päivä oli elämäni low point. Olin kodittomana ja vähävaraisena miljoonakaupungissa jossa en tuntenut ketään.  Päädyin kuitenkin Generator-hostelliin (missä olin aikaisemminkin yöpynyt ) ja tutustuin niin uskomattomiin ihmisiin että kaikki murheet unohtu hetkeksi. Kirosin koko au pair-vaihtoehdon ja ajattelin kokeilla jotain muuta, mutta sopiva perhe tulikin vastaan ja päätin tarttua tilaisuuteen.

Oon niin kiitollinen kaikille niille tutuille ja tuntemattomille ketkä autto mua saamaan asiat kuntoon.  Oon häkeltyny ihmisten vieraanvaraisuudesta sekä ystävällisyydestä. Oon tutustunut aivan ihaniin ihmisiin ja joka (vapaa)päivä opettaa mulle jotain uutta. Vaikka mun iphone varastettiin täällä ja mursin yhden etuhampaistani (kyllä, puolet hampaasta) niin rakastan Lontoota. Aivan ihana paikka.

Vaikka kuulostaakin että kaikki menee hyvin niin palaan kotiin suunniteltua vuotta aikaisemmin . Mun matka päättyykin jo parin viikon päästä omasta tahdosta. Suurin syy lähtöön on henkilökohtainen mutta kuluneet 5 viikkoa tässä uudessa perheessä on näyttänyt mulle sen,  ettei tää työ ole mua varten.

Musta tuntuu että en saa tässä työssä sitä vapautta mitä parikymppinen lapsi tarvitsee. Vaikka perhe on ihana niin en koe oloani kotoisaksi tässä työssä.  Olisi ehkä pitänyt miettiä vähän tarkemmin mitä au pairina oleminen oikeasti on. Ja en sanoisi että tää on paskaa, vaan että tää ei oo mulle tarkoitettu. En silti kadu tänne tuloa vaan otan tän kesän puhtaana kokemuksena ja seikkailuna!

Seikkailu onkin asia mitä lähden jatkossakin tavoittelemaan ja Suomeen tullessa alkaa säästöt seuraavaa matkakohdetta varten sillä semmoinen on jo olemassa.;) Täällä oon tajunnu että haluan nähdä maailmaa, kokea uusia asioita ja tavata erilaisia ihmisiä.  Mä haluan tehdä asioita mille voin myöhemmin nauraa ja haluan nähdä paikkoja mihin en välttämättä enää myöhemmin pääse.  Mutta kaikki aikanaan haha, eihän mulla ole vielä edes työpaikkaa Suomessa :D

Pari viikkoa jäljellä ja aion ottaa tästä ihanasta kaupungista kaiken irti!

Lupaan laittaa kuvia myöhemmin!: )

8 kommenttia:

  1. Sulla on ihanan rento asenne elämää kohtaan! Pitäis ottaa vaan mallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tai sitten oon vaan liian huoleton haha ;D Mutta kiitos! :)

      Poista
  2. Ihanaa kuulla että joku on vain ottanu ja lähteny(: Oon ite myös suunnitellu aupairiksi lähtöä, juurikin britteihin tässä jonki aikaa, mutta en ole edenny ajatusta pitemmälle. Haluaisin itekki yleensäkki vaan reissata tehdä ja nähdä mahdollisimman paljon.
    Mukavia viimisiä viikkoja sulle! (Kuvia odotellessa (: )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se aupairina olo ihan kasvattama kokemus mutta itse suosin jälkimmäistä jos vaan yhtään riittää rahkeet ;)

      Poista
  3. Mun yks inhokki mut pakko sanoa : YOLO!! Ihan huippua että sä uskalsit lähteä. Kaikki jutut ei ole kaikkia varten ja nyt oot ainakin kokenut millaista on olla au pairina. Ihana myös kuulla että sulla on jo suunnitteilla jotain muuta, en malta odottaa kuulla mitä se mahtaa olla :) tsemppiä kaikkeen mitä aiotkin tehdä!

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla susta pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista